Witaj, Najważniejsze to oczywiście wyleczyć się solidnie i nie świrować wtedy o tym, że będą "jakieś spadki", że stracimy ciężko wypracowaną miesiącami muskulaturę i w tydzień choroby cofniemy o pół roku w efektach siłowych. Często widzę takie rozumowanie ludzi podczas delikatnych, a także cięższych infekcji, chorób, przerw spowodowanych jakimś [...]
Z tego co kojarzę te białka 4f to najpopularniejszy i powszechnie stosowany koncentrat białka serwatkowego. Jeżeli tak jest, to spójrz czy ma zadowalającą Ciebie ilość białka w 100g ,czy też na jednorazową (z reguły około 30gramową) porcję. Do tego ile ma cukrów prostych, tłuszczu i jakie warianty smakowe do wyboru. Jak wszystko będzie przyzwoite [...]
[...] + nadwyżka kalorii 2. wspomóż się odżywkami w kolorowych opakowaniach: może to być gainer (przewaga węgli nad białkiem), bulk (fifty-fifty), tylko carbo (węgle) lub tylko białko... Pijesz te pyszności w zależności od braków w diecie właśnie Aby lepiej Ci się ćwiczyło dorzuć zma apteczne (zincas forte + filomag b6) albo jeśli Cię stać to zma ze [...]
5-10gr bezpośrednio po treningu i 5 gr przed snem,jeżeli masz białko i bierzez je na noc to glutamine bierz z rana na czczo-5 gr Jeżeli pomogłem głosuj na TAK!- http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=111962 Jeżeli nie- eeee nie ma takiego numeru >>>A tak wogóle to nienawidze MATERIALISTÓW <<< .................. 1 BOLD NOWEJ [...]
[...] podaż makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] pobudzićprocesy nowotworowe. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem w latach 90' zakwalifikowała ten związek jako potencjalnie rakotwórczy. Spalone mięso jest niezdrowe, a białko jest mniej wartościowe, związki zawarte w spalonym jedzeniu – mogą powodować nowotwory, w tym dziesiątkującego facetów raka jelita. Jeśli już zdarzy Ci się coś [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witaj Średnie jajko rozmiaru M waży około 55 gram bez skorupki i dostarcza 78 kcal. 7g to białko, prawie 5,5g tłuszczu. Jajka dostarczają witamin: A, E, D oraz K i B2, B12 oraz kwas pantotenowy i są również skarbnica składników mineralnych. Znajdziemy w nich: -fosfor, -potas, -sód, -wapń, -żelazo, -magnez, -miedź, cynk oraz selen. [...]
Jakiś czas temu napisałam artykuł na ten temat, proszę do niego zerknąć. "Izolat czy koncentrat białka? Białko serwatkowe czy serwatka białkowa?" https://www.sfd.pl/art/Suplementy/Izolat_czy_koncentrat_bia%C5%82ka_Bia%C5%82ko_serwatkowe_czy_serwatka_bia%C5%82kowa_-a4316.html Jeśli ma być to coś wyjątkowo smacznego, to polecam Whey Delicious, mój [...]
Witaj! Jeśli masz problem z przybieraniem masy, to na początek warto sprawdzić gdzie leży problem. Głównym czynnikiem zwiększania wagi jest dieta, a dokładniej dodatni bilans kaloryczny. Najprościej mówiąc, musisz jeść więcej niż Twój spalasz w ciągu dnia. Bez spełnienia tego warunku waga nie pójdzie w górę i prawdopodobnie właśnie tu leży [...]
Jak masz malo kasy to nie kupuj fat burnerow(poza tym i tak sa slabe) lepiej zainwestoj w bialko... Tanie serwatki to np.(w sklepiku sfd) lacma extensor WPC, 100%natural wpc olimp...
Cześć! Powiem szczerze, że dość długo zajęło mi znalezienie preparatu, o którym piszesz. Patrząc na jego opis i reklamę oraz fakt, że brak w nim składu mogę od razu napisać, że jest to kolokwialnie mówiąc "pic na wodę". Aby zbudować mięśnie nie wystarczy brać jakieś tabletki, należy ciężko trenować siłowo, spożywać więcej kalorii niż się [...]
[...] zalecane, jeżeli chodzi o uzupełnienie aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i [...]
Które białko ma lepszy smak, które wybrać? Bo cena podobna zdecydowanie SFD , przepyszny smak, rozpuszczalność rewelacyjna a smakowo - najwyższa liga,za bardzo dobre pieniądze moimi ulubionymi smakami są cookies, biała czekolada oraz niesamowita szarlotka - przepyszne solo oraz jako dodatki do omletów
małych stołowych sa małe łyzeczki i łyżki stołowe.Przynajmniej tak mi sie wydawało aaa podchwytliwe pyatnia zadajesz na pewno chodzi Ci o odrzywke(białko gajner?) mała 5 gr duza 15 (takie sredio czubate) Czy nie uważasz że w naszym kraju każdy klepie biede?(a faceci coś jeszcze)Czy nie sądzisz że na naszym forum dzieje się coraz gożej-SOGi mogą [...]
[...] do komputera. Także tak jak wyżej pisaliście wszystko zmieniłem i dostosowałem się do zasad. Zmieniłem dietę na nowa i wrzuciłem ja poprawnie. Co myślicie teraz o tym? Chciałbym jeszcze dodać, że białko dodam do tego po treningu. /SFD/2018/2/22/ea3311adf8a84f12bef908d9352189cf.jpg Zmieniony przez - maciekkeicam6969 w dniu 2018-02-22 21:04:55
Zestaw, który sobie zamierzasz kupić jest to bardzo dobre rozwiązanie pod praktycznie każdy cel treningowy. Odżywka białkowa, jest podstawową kwestię uzupełniającą braki w pożywieniu. Jeżeli masz niedobory białka, to najważniejsze byś zadbał by je zniwelować. Oczywiście najważniejsze to mieć dobrze zbilansowane, wyliczone jedzenie. Drugą kwestią [...]
[...] Zmieniony przez - aronax w dniu 2017-12-28 13:04:29 Plus dwa trzy razy dzinnie pije Gajner FitMax mass active 75 g x3 dzinnie gdzie 50 g to 1,13 g tluszcz 37 g węgle 10g białko sumując 9g tłuszcz 276 g węgle 75 g białka z gajnera czyli jakies 800kal z gajnera plus minus raczej plus niż minus Zmieniony przez - aronax w dniu 2017-12-28 13:04:53
[...] się do przeciążenia stawów i wielu chorób z nimi związanymi. Składnikami, w które warto uzupełnić naszą dietę, mając na uwadze zdrowie stawów, są: Kolagen - podstawowe białko tkanki łącznej i główny składnik ścięgien. Występuje m.in. w galaretkach, żelatynie, podrobach, golonce oraz w chrząstkach. Witamina C - nie tylko chroni stawy, ale [...]